Att planera en fest med trolleri

Att planera en fest med allt som ska vara

Publicerad av

Att planera en fest eller företagsevent som ni ska ha är inte alltid det enklaste. Det kräver mycket struktur, planering och en massa annat intressant som får en att fundera exakt på vad som behövs. Det kan vara allt från vilken plats till vilken mat, vad för storts underhållning, vilken interiör och ljussättning samt vilken tid på året som det är bäst att ha festen eller företagseventet på. Allt detta måste sammanfalla och bli en helhet annars blir inget bra. Det är därför det kräver mycket noggrann planering och att allt är genomtänkt.

Det är inte bara att köra på fritt och inte tänka igenom hur det ska vara, det vill säga om man bryr sig om vad som är fantastiskt eller inte. Och det bryr ni väl er om?

Det vet jag i alla fall att jag bryr mig om och det borde ni också göra. Häng med på denna resa och guide med en massa förslag om vad ni ska göra för att få till den perfekta festen eller företagseventet i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller varför inte i hela landet. Bara fantasin sätter gränser och fantasin är oändlig.

Den fantastiska maten till festen

När man pratar om mat och vad man ska äta så får man inte glömma bort att maten ska passa till temat som festen har, så det inte sticker ut för mycket. Vill ni köra på mexikanskt, franskt, Skandinaviskt, asian fusion eller eventuellt indisk mat som har en otrolig smakpalett med en massa goda smaker och även bra vegetariska alternativ.

Man vet aldrig heller vad gästerna gillar och om det ska vara något lättsmält eller lite mer kraftig mat så gästerna står sig länge och väl.

Valen är upp till er men det gäller att ni väljer rätt för en fest eller företagsevent kan falla med maten. Maten är bland det allra viktigaste när man ska ha ett evenemang. Det finns många bra matguider att ta inspiration ifrån och jag råder er att kolla upp detta innan ni bestämmer er vad för mat ni ska ha.

Något att tänka på är att det kan vara bra att ha en matchande bakgrundsmusik kopplat till vilken etnicitet maten kommer ifrån. Detta är en rolig detalj som era gäster kommer att tänka på när de äter maten och framgången ligger i detaljerna.

Den bästa underhållningen

Underhållningen är nästan lika viktig som maten, den måste stå ut vare sig det är så att ni bokar en fantastisk magiker eller trollkarl till ert event, eller en fantastisk trubadur eller coverband. Kanske ni ska ha en grym komiker som får publiken att vika sig av skratt?

Ibland kan det vara bra att boka både en otrolig magiker & trollkarl och en komiker till showen. Det viktiga är att det inte blir för långdraget utan att folk orkar hålla uppe koncentrationen. Det är tyvärr ett vanligt misstag många gör att man bokar alldeles för sävlig underhållning.

En magisk festlokal

Till er magiska fest måste ni ha en magisk festlokal som riktigt lyser om sig, en festlokal som lyfter fram det lilla extra till Ert företagsevent och fest. Det finnas en massa otroliga festlokaler i Stockholm, Göteborg, Åre, Norrköping med mera runtom vårt avlånga land. Alla har olika sorters stilar och teman men man kan även styla en lokal genom att hyra in en eventfirma som tar in en massa ljus, tyger och annat för att tematisera er festlokal vare sig det är Skyddsrummet i Stockholm eller Folkets Hus i Karlskoga.

Temat i lokalen måste matcha maten, underhållningen och helheten. Annars blir det en mismatch och det vill ni verkligen inte.

I vårt fall så bestämde vi oss för en magisk festlokal och som underhållning så bokade vi en trollkarl & magiker från Stockholm som också är komiker

Ungefär som om man har fel kläder på sig som skär sig med det man har valt att ha på sig. Vem vill ha en rosa skjorta och bajsbruna byxor, inte jag i alla fall.

Förhoppningsvis har ni fått lite olika förslag kring planeringen av festen nu. Jag är helt säker på att det kommer att bli lyckat, något annat kan det ju inte bli.

Och är ni ändå inte ehlt nöjda med slutresultatet så kan ni tänka på att ingen blev världsmästare första gången man testade någonting, övning ger färdighet och man lär sig allteftersom.

Man kan bara bli bättre och bättre på det man gör. Det är de viktigaste att ha i åtanke. Practice makes perfect som jag brukar säga. Good luck!